Menu

Snorkeling Di Perhentian

Pernah tengok jerung depan mata? Kalau snorkeling di Perhentian, anda berpeluang dapat tengok jerung secara live! Bukan sekadar tengok, berenang skali dengan jerung-jerung ini. 

Dengan Pakej Perhentian ARBA Travel & Tours, kami menyediakan pakej snorkeling Perhentian dan akan bawa anda pergi snorkeling di tempat jerung!

Untuk snorkeling Perhentian Kecil, kami bawa anda ke lima point. Antara lima-lima point ni, ada tiga point yang wajib anda pergi; Shark Point, Turtle Point, dan Coral Point.

1. Shark Point

snorkeling perhentian kecil
credit : sayaiday


Jerung-jerung di sini bersaiz lebih kurang 1.3m. Saiz seperti baby shark.

Untuk pengetahuna anda, jerung-jerung di sini tidak baham orang, hanya makan ikan kecik sahaja.

Di shark point, guide akan turun sekali bersama anda untuk mencari jerung, jadi jangan tak turun pula, rugi kalau tak turun. Experience rare!

2. Turtle Point

penyupulauperhentian20182019


Seterusnya jumpa turtle pula! Bukan senang dapat berenang dengan turtle! Experience yang anda kene rasa kalau pergi Perhentian.

Turtle ni agak pemalu sikit. Kadang-kadang susah juga nak jumpa. Tapi, nasib baik guide kami banyak experience. Kalau pergi dengan kami, jarang sangat untuk tak jumpa turtle.

Turtle di point ini bukan turtle biasa. Saiz turtle di sini bole dikatakan “extraordinary”. Cuba tengok gambar di atas. Mana nak jumpa turtle saiz macam tu kan? Turun jangan tak turun.

3. Coral Point

coralikancantikperhentian


Coral point memang best sebab dapat tengok coral yang pelbagai rupa dan cantik-cantik.

Di coral point, anda perlu berhati-hati. Coral-coral di sini nampak sahaja lembut seperti jeli di bawah air. Tapi, ada sesetengah coral yang tajam. Boleh luka kalau tersentuh atau terpijak.

Jadi, untuk keselamatan kaki supaya tak terpijak coral tajam boleh pakai crocs atau paddle fin semasa snorkeling di point ini. Untuk keselamatan tangan pula, hati-hati time snorkeling ye. 

Di coral point, ada soft coral, hard coral dan coral yang glow in the dark.

Walaupun ini ialah coral point, tapi anda akan jumpa pelbagai spesis ikan di sini. Ikan nemo, ikan belang hitam putih, dan macam-macam lagi.

Untuk disenaraikan, list panjang sangat, jadi pergi snorkeling Perhentian Kecil sekarang dan tengok sendiri ikan apa yang ada.

coralikannemoperhentian20182019


Semua point snorkeling ini akan dibuat di open sea, bukan di tepi-tepi pantai.

Untuk merasakan experience yang best macam ni di Perhentian, jum visit website ARBA Travel. Kami ade pakej Perhentian best untuk anda.