KARIER & INTERNSHIP

Join The A+ Team

ARBA Travel mengalu-alukan untuk mereka yang muda & berbakat untuk menyertai kami. Bermula dengan 3 orang pada 2014, team ARBA Travel berkembang menjadi lebih 50 orang.

Inilah high performing team yang menjadikan ARBA Travel dinobatkan sebagai Top 30 SME in Malaysia di bawah SME Corp Malaysia, syarikat terpantas dalam sejarah memenangi award tersebut iaitu hanya dalam masa 3 tahun penubuhan.

Play Video

BAKAT DI ARBA TRAVEL

Real Talent & Skills

Majoriti team ARBA Travel adalah graduan dari universiti terkemuka dalam dan luar negara. Kami tidak hanya melihat kepada sijil & ijazah, tetapi kami melihat kepada kemahiran dan bakat sebenar yang terbukti berkesan memenuhi kehendak pasaran.

Pelbagai Bidang

Kami dari pelbagai laterbelakang : Finance, Engineering, Political Economy, Biotech, Actuarial Science, Computer Science, Digital Marketing, Pengajian Islam & Tourism. Sebahagian kami juga sangat aktif dalam NGO, philantrophy & nasyid.

Bertutur 6 Bahasa

Team ARBA Travel kini mempunyai mereka yang mampu bercakap dalam bahasa Korea, Jepun, Perancis, Arab selain dari bahasa Inggeris & Melayu.

Takut ditipu? Lihat sendiri siapa di sebalik ARBA Travel
Play Video

MENGAPA ARBA TRAVEL?

Fast & Efficient Working Culture

Tiada birokrasi yang melambatkan sesuatu keputusan. Semua orang terbuka untuk memberi pendapat dan melakukan penambahbaikan. Matlamat akhir ialah supaya pelanggan gembira dengan apa yang ARBA Travel tawarkan.

Short & Productive Office Hour

Office hour : 9.45am-3.45pm. Elak dari stress kesesakan jalan raya supaya anda boleh fokus menyiapkan kerja yang ditugaskan secara berkualiti dalam masa yang singkat. Ini yang kami maksudkan dengan team yang berproduktiviti tinggi! 

Grow Your Talent

Budaya kerja ARBA Travel sentiasa menggalakkan anda untuk ‘Go Extra Mile’. Hands on training dan guide sentiasa diberikan untuk anda mencapai target yang ditetapkan. Terdapat juga sesi perkongsian mingguan untuk anda belajar perkara di luar bidang yang anda mahir.

Work More, Earn More

Bukan mereka yang bekerja di bahagian sales sahaja yang berpeluang mendapat komisen.

Setiap ahli team ARBA Travel mendapat komisen tetap berdasarkan keuntungan syarikat. Semakin tinggi keuntungan syarikat, semakin tinggi komisen anda!

No Office Politics

Anda dinilai berdasarkan prestasi sebenar anda dalam bentuk angka dan hasil kerja yang disumbangkan. Tiada pilih kasih dalam sebarang keputusan yang dibuat di dalam ARBA Travel.

Fun Working Environment

Bekerja seperti satu pasukan. Ahli team ARBA Travel sangat supportive dan menceriakan suasana antara satu sama lain. Say goodbye to boring working environment.

Tech Company

ARBA Travel mempunyai sistem backend yang dicipta sendiri yang digunakan untuk memudahkan komunikasi dan kerja. Banyak kerja yang diautomasikan untuk memberi respon yang pantas kepada pelanggan.

Young & Dangerous 

Majoriti team ARBA Travel berumur 20an. Banyak idea-idea baru yang berbeza dari yang dilakukan oleh player lama dalam industri. ARBA Travel juga menggalakkan idea yang praktikal, bukan sekadar teori-teori yang tak boleh diaplikasi serta-merta.

DIIKTIRAF TALENTCORP

Pemegang biasiswa JPA boleh menebus khidmat JPA (serve bond) dengan menyertai ARBA Travel.

TAWARAN KARIER

Join The Top 1%

TAWARAN INTERNSHIP

Learn From The Top 1%

Hantar permohonan anda ke email work @ arbatravel.com.
Sertakan CV, portfolio & cover letter sekali ya!

Jurusan accounting & finance atau yang berkaitan, seorang yang teliti dan ingin belajar tentang pengurusan kewangan syarikat secara praktikal? 

Hantar CV anda kepada kami.

Accordion Content

Accordion Content

Accordion Content

Accordion Content

Kami mencari mereka yang banyak membaca artikel tentang travel dalam dan luar negara, mampu menulis dalam bahasa santai dengan baik,

Anda aktif dengan aktiviti kebajikan dan berminat untuk menyumbang di bawah projek kebajikan terancang (philanthropy) ARBA Travel di bawah jenama 1Moment4Them? 

Anda mempunyai kemahiran komunikasi dan merancang yang baik, mampu berurusan dengan media dan artis, jom sertai kami dalam 1Moment4Them.

Anda seorang ‘coder’, memahami cara code yang kemas dan tersusun, cepat belajar pelbagai bahasa programming dan mampu bekerja dengan pemantauan yang minima, sangat sensitif dengan ‘user experience’, suka mencipta solution untuk meningkatkan tahap efisyen kerja, sertai ARBA Travel di bawah Tech Department.